Android Helpdesk

Reviews en help voor android gebruikers

De Stemming app

Auteur colani februari - 16 - 2017 - donderdag

De Stemming app is een complete applicatie van EenVandaag. Hierin vind je alle informatie over de (komende) verkiezingen. Hoeveel zetels zou een politieke partij nu behalen? Wat zijn de mogelijke coalities? Wie zijn de concurrenten van elkaar? Alles vind je in de EenVandaag De Stemming app.

De Stemming app

De EenVandaag De Stemming app geeft een interessant overzicht van de politieke partijen in Nederland. In de app krijg je een overzicht te zien van hoe partijen er voorstaan, als er nu verkiezingen zouden zijn. Denk aan de zetelverdeling en het verloop van de kiezers? Stappen kiezers over, of blijven ze trouw aan hun partij?

Verkiezingen

Daarnaast geeft de De Stemming app weer welke concurrenten de partijen hebben. Bij de optie ‘Zekerheid’ in het menu kan je aflezen hoe zeker de kans is dat mensen op een bepaalde partij gaan stemmen, of dat ze nog ‘zweven’ tussen één of meerdere partijen. Met de Coalitiemeter in de EenVandaag app kun je je eigen coalitie samenstellen. Daarbij wordt ook gekeken naar of deze, volgens de meest recente peiling, een meerderheid zou halen.

Je ziet verder het verloop van het aantal zetels en je komt meer te weten over het kiesgedrag. Ook zie je per partij het partijoverzicht met aanvullende informatie en trends door de tijd heen. De stemming is een politieke peiling van EenVandaag, samen met onderzoeksbureau GFK. De stemverdeling verloopt als volgt;

“Bij De Stemming mogen mensen vijf stemmen verdelen, in plaats van één. Deze kunnen allemaal aan dezelfde partij worden gegeven als iemand zeker is van zijn voorkeur. Ze kunnen ook verdeeld worden tussen twee of meerdere partijen. Op deze manier wordt inzicht verkregen in hoeveel twijfelende kiezers er zijn, en welke partijen echt met elkaar concurreren om dezelfde kiezer.”

Downloaden

De applicatie is gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

De Stemming

Leave a Reply