Android Helpdesk

Reviews en help voor android gebruikers

Wefi, de ultieme Wifi tool

Auteur colani maart - 25 - 2010 - donderdag

In de huidige mobiele wereld kun je eigenlijk al niet meer zonder internet en dit wordt ook volop aangeboden door de netwerkaanbieders. Naast het mobiele internet heb je op elke (nieuwe) smartphone de mogelijkheid om met Wifi te verbinden en op deze manier het surfen net iets sneller te maken. Om je met dit proces te helpen zijn er tal (41 pagina’s) van applicaties die weergeven welke netwerken er zijn, autoconnecten, sterktes meten en nog veel meer. Om de spreekwoordelijke bomen in het bos uit de weg te ruimen bespreken we vandaag, naar ons idee, de beste wifi applicatie te vinden in de Android market. Wefi

De makers van deze applicatie hebben voor verschillende platformen deze toepassing op de markt gebracht. Zo is de applicatie geschikt voor notebooks (windows en Mac), Windows Mobile-apparaten, Symbian (o.a Nokia) en natuurlijk voor Android! Verrassend is de eenvoud van de applicatie; zonder veel wachttijd en het doorlopen van verschillende stappen is een draadloos netwerk toe te voegen. Via het start-scherm is duidelijk te zien welke netwerken momenteel bereikbaar zijn en of hiervoor een beveiligingsleutel moet worden opgegeven. Door simpelweg de WiFi locatie aan te klikken wordt er verbinding gemaakt met dat netwerk en wordt er indien nodig gevraagd om de beveiligingsleutel.

De mogelijkheid tot automatisch verbinden ontbreekt natuurlijk ook niet, dus zodra je voorkeursnetwerk binnen bereik is zal er direct verbinding gemaakt worden. In de laatste versie van Wefi is nog een interessante feature toegevoegd, genaamd Wi-fi Maps. Hiermee kun je, op basis van een positiebepaling of handmatige invoer van locatie, zien welke netwerken zich in de buurt bevinden. Wellicht thuis niet heel handig, maar onderweg, of in een ander land absoluut een aanrader.

Leave a Reply

About us

Hoi, welkom op mijn nieuwe website.
We gaan proberen hier zoveel mogelijk info over android en apps te geven. (I will post some more information about us here soon.)