Android Helpdesk

Reviews en help voor android gebruikers

Wifi Toggle: binnen een applicatie WiFi aanzetten

Auteur colani augustus - 10 - 2010 - dinsdag

Het is bekend dat WiFi de grootste accu-drainer is op een Android-telefoon. Mede daarom is het wellicht verstandig deze draadloze voorziening alleen te gebruiken wanneer je deze nodig hebt. Nu kun je WiFi aan- en uitzetten via de settings van je Android-telefoon of via één van de vele widgets die in de Android Market te vinden zijn. Er is nu echter een nieuwe optie voor het aan- en uitzetten van WiFi, In-App Wifi Toggle. Via deze tool is het mogelijk je WiFi-vebinding te beheren terwijl je bijvoorbeeld al je mail-applicatie geopend hebt. Het activeren van WiFi verloopt via een bepaalde toets op je Android-telefoon. Je kunt de app dus niet openen en er is ook geen widget voor op één van je homescreens.

Afhankelijk van het gebruikte toestel zijn er volgens de ontwikkelaar een aantal manieren om WiFi te beheren:

  1. Lang op de zoekknop drukken
  2. Druk op de Camera knop
  3. Druk op de Call/Bell knop

Voor de meeste HTC-toestellen werkt één van de bovenstaande toetsen. Bij andere Android-telefoons, zoals de Sony Ericsson Xperia X10, blijkt In-App WiFi Toggle echter helaas niet te werken. De applicatie is echter nog volop in ontwikkeling, dus wellicht dat er nog alternatieven worden toegevoegd.

One Response to “Wifi Toggle: binnen een applicatie WiFi aanzetten”

  1. avatar ministero lavoro circolare stress schreef:

    Lol, looks like the owner is a bit self-absorbed, huh?

Leave a Reply

About us

Hoi, welkom op mijn nieuwe website.
We gaan proberen hier zoveel mogelijk info over android en apps te geven. (I will post some more information about us here soon.)