Android Helpdesk

Reviews en help voor android gebruikers

WordPress apllicatie voor Android

Auteur colani juli - 29 - 2010 - donderdag

Als je de app voor het eerst opent krijg je meteen de vertrouwde WordPress look zodat je weet dat je goed zit. Er wordt meteen gevraagd om een url en de administrator inlog gegevens van je blog. De app werkt zowel op de .org als op de self-hosted websites.

Wordpress for Android v1.0.0

Zodra dit gedaan is kan je met de knop inloggen op je blog. Er zijn meerdere blogs in te stellen, vandaar dat je eerst moet kiezen. Na keuze kom je in het hoofdscherm vanwaar je de mogelijkheid hebt om comments, posts of pages te zien en bewerken. In welk scherm je ook bent, je selecteert opties door een long press op het onderdeel van je keuze.

Bij comments kan je approven, unapproven, spam markeren en een reply sturen.

Bij posts kan je bestaande posts editen of een nieuwe post maken door op het plusje te drukken. Bij het maken van een nieuwe post zijn alle standaard opties aanwezig om een fatsoenlijke post te maken. Zo kan je ook makkelijk een link invoegen en een b-quote maken. Na de tekst kan je een afbeelding toevoegen en de tags en categorie kiezen. Vervolgens zet je dan een vinkje bij publish. Ditzelfde geldt voor het maken van een page. De gemaakte post verschijnt ook direct na publishing op je echte blog, wat me erg meeviel.

Vanuit het hoofdscherm is het mogelijk om op de menu knop van je telefoon te drukken om in je blog settings te komen. Hier kan je bijvoorbeeld kiezen waar een toegevoegde afbeelding ten opzichte van de tekst komt en de maximale breedte van een thumbnail.

Wordress voor Android is een vrij uitgebreide handige app waarmee je uitstekend uit de voeten kan om je blog onderweg up to date te houden. Mocht je echt die in de post instellingen van je blog willen komen dan is je WordPress blog ook altijd nog via de Android browser te bereiken.

Tip: WPStats voor Android

Leave a Reply